מי יכול לחתום על אפוסטיל?
רק נוטריון מוסמך רשאי לחתום על אפוסטיל עבור בית משפט, לכן כדאי לוודא מראש במאגר הנוטריונים, ששמו מופיע והוא אכן מוסמך חתימה.
אישור אפוסטיל של פקיד בית משפט – בתי משפט השלום ובתי משפט מחוזיים מעניקים חותמת אפוסטיל, אך לא כולם, תוכלו למצוא באתר האפוסטיל את בית המשפט הקרוב אליכם.
איפה שמים חותמת אפוסטיל?
למדינות החתומות על אמנת האג יש לצרף חותמת אפוסטיל מבית משפט השלום הסמוך למקום המגורים. למדינות שאינן חתומות על אמנת האג יש לצרף את כל החתימות הבאות: חתימה וחותמת של מורשי חתימה בבית משפט השלום.
איך קובעים תור לאפוסטיל?
שירות האפוסטיל מאשר את חתימתו ותוקפו של המסמך. קבלת הקהל למשרד החוץ שירותי אפוסטיל מתקיימת בימים א'-ה' בין השעות 8:00 עד 12:00. ניתן לקבוע תור למשרד החוץ שירותי אפוסטיל באמצעות מערכת זימון תורים באתר האינטרנט של משרד החוץ, או בטלפון 1-700-70-70-72. איך לקבוע תור למשרד החוץ שירותי אפוסטיל באינטרנט?
האם יש תוקף לאפוסטיל?
תוקף החותמת ל-3 חודשים מהוצאתה. יובהר כי מסמכים ותעודות ציבוריות שהוצאו באחת מהמדינות החברות באמנה הנ"ל והוחתמו באפוסטיל, תקפים לצורך הצגתם בישראל, ללא צורך באימות/אישור נוסף מאת הנציג הדיפלומטי/קונסולרי בנציגות הישראלית.
מתי צריך אישור אפוסטיל לתעודות?
אישור אפוסטיל נדרש בעת בה אתם מבקשים להכיר במדינה אחרת במגוון מסמכים, בייחוד כאשר עומדים על הפרק מסמכים ציבוריים שהונפקו בידי אחת מרשויות המדינה המוסמכות.
מתי צריך חותמת אפוסטיל?
בכל מקרה שבו מוציאים תעודה ציבורית מישראל, אשר יש צורך כי יהיה לה תוקף בחו"ל, צריך לאשר את התעודה באישור קונסולארי של אותה מדינה.
מתי נדרש אישור נוטריון?
אימות חתימה נוטריונית נדרש במסמכים שבהם יש צורך בוודאות מוחלטת, למעלה מכל ספק, לגבי זהות האדם שבחתימתו על המסמך מעיד הנוטריון כי הוא התייצב בפניו וכי הוא זיהה אותו.
למה צריך אפוסטיל?
האפוסטיל, אשר הינו תוצר של אמנת האג משנת 1961, נועד לחסוך חלק מבירוקרטיה לה נדרש אדם המבקש להציג תעודה ציבורית ממדינה אחת במדינה אחרת. כך על מנת להציג תעודת לידה במדינה אחרת תחילה יש לתרגם אותה ולאחר מכן להחתימה בחותמת אפוסטיל.
איך מוציאים אישור אפוסטיל?
בארץ, אישור אפוסטיל על מסמך ציבורי ישראלי ניתן רק במשרד החוץ, המחלקה הקונסולרית – הענף לאימות מסמכים ציבוריים. לשעות קבלת קהל וההליך הפרוצדורלי לקבלת אישור אפוסטיל על מסמכים ציבוריים במשרד החוץ – לחץ כאן. שימת לב כי תעודות נישואין ניתן לאשרר בחתימת אפוסטיל במשרד לשירותי דת.