אישור אפוסטיל משרד החוץ תוך יום עסקים

מה זה אפוסטיל משרד החוץ

אפוסטיל מה זה? אפוסטיל הוא מונח הלקוח מהמשפט הבין לאומי שמתאר את אימותה של נכונות חתימה על גבי תעודות ציבוריות, כמו תעודות לידה, תעודות נישואין או כל מסמך רשמי אחר אשר יוצא מידי רשויות המדינה השונות. במסגרת האימות מאשר האפוסטיל שהתעודה אכן רשמית ומקורית ושהיא הונפקה על ידי הרשות המוסמכת לכך.בנוסף, מאשר האפוסטיל את סמכותו...
מה זה אפוסטיל משרד החוץ
מה זה אפוסטיל משרד החוץ

אפוסטיל מה זה?

אפוסטיל הוא מונח הלקוח מהמשפט הבין לאומי שמתאר את אימותה של נכונות חתימה על גבי תעודות ציבוריות, כמו תעודות לידה, תעודות נישואין או כל מסמך רשמי אחר אשר יוצא מידי רשויות המדינה השונות. במסגרת האימות מאשר האפוסטיל שהתעודה אכן רשמית ומקורית ושהיא הונפקה על ידי הרשות המוסמכת לכך.
בנוסף, מאשר האפוסטיל את סמכותו של נוטריון לאשר מסמכים נוטריונים. האפוסטיל אמון על אימות חתימתו של הנוטריון על גבי מסמכים ועל אישור העובדה שהנוטריון שחתום על המסמך הוא אכן נוטריון בהתאם לדיני המדינה שהנפיקה את המסמך.
מקור האפוסטיל מאמנת האג שנחתמה ביום 5.10.1961 על מנת לחסוך את הליך האימות המורכב לו נדרש אדם שביקש להציג תעודה ציבורית ממדינה פלונית במדינה אלמונית. לפני חתימת אמנת אפוסטיל, היה על אותו אדם לאמת את התעודה הציבורית שאותה ביקש להציג ברשות המוסמכת שהנפיקה אותה. לאחר מכן, נדרש אותו אדם לאמת את חתימת הרשות במשרד החוץ של המדינה שהנפיקה את המסמך. לבסוף, היה עליו לאמת את חתימת משרד החוץ בנציגות הקונסולרית או הדיפלומטית של המדינה שבה הוא ביקש להציג את המסמך.
כיום, הליך מורכב זה נדרש במקרים שבהם מבקש אדם להציג תעודה ציבורית מטעם מדינה אחת במדינה אחרת, כאשר אחת מהמדינות אינה חתומה על אמנת אפוסטיל. לדוגמה, אזרח שמעוניין להציג את תעודת הלידה הישראלית שלו בקנדה, שאינה חתומה על אמנת אפוסטיל, נדרש להנפיק את התעושה במשרד הפנים, לאמת את חתימתו של פקיד הרישום של משרד הפנים במשרד החוץ, ולבסוף עליו לאמת את חתימתו של נציג משרד החוץ בשגרירות קנדה במדינת ישראל.
כיום חתומות על אמנת אפוסטיל כמאה עשרים מדינות, לרבות אלבניה, ארגנטינה, אוסטרליה, אוסטריה, אזרבייג'ן, בחריין, בלגיה, ברזיל, צ'ילה, קרואטיה, קפריסין, צ'כיה, דנמרק, צרפת, גאורגיה, פינלנד, גרמניה, יוון, ארצות הברית, הונג קונג, הונגריה, איסלנד, הודו, איטליה, יפן, מקסיקו, מרוקו, הולנד, ניו זילנד, נורווגיה, פולין, רוסיה, רומניה, פורטוגל, קוריאה הדרומית, ספרד, דרום אפריקה, שוויץ, טורקיה, בריטניה, אוקראינה ועוד רבות אחרות.

מהם הקריטריונים לקבלת אישור אפוסטיל?

אישור אפוסטיל מטעם משרד החוץ יינתן אך ורק למסמכים ציבוריים החתומים על ידי פקיד הרשות שהפיקה את המסמך שאומתו על ידי משרד החוץ, לאחר תשלום האגרה.
מסמכים שאינם ציבוריים יאושרו על ידי בתי המשפט לאחר שפקידי בית המשפט יוודאו כי שמו של הנוטריון אכן מופיע ברשימת הנוטריונים המוסמכים. לאחר שהמסמכים ייבדקו וייחתמו, ולאחר שהאגרה תשולם, ינפיקו פקידי בית המשפט את אישור האפוסטיל על פי הנוסח והצורה שנקבעה באמנת האג, ויצרף אותו לאישור הנוטריוני.

אילו רשויות ישראליות אמונות על מתן אישור אפוסטיל?

נכון לשנת 2022, אישור אפוסטיל בישראל ניתן בשני ערוצים. אישור אפוסטיל על מסמכים ציבוריים ישראליים כמו תעודת לידה, תעודת פטירה, פסקי דין וכיוצא באלה ניתן במשרד החוץ בירושלים. אין אפשרות לקבל אישור אפוסטיל על מסמכים ציבוריים ישראליים בערים אחרות או בשגרירויות ישראל במדינות אחרות. לעומת זאת, אישור אפוסטיל עבור מסמכים נוטריוניים, כמו אישור תרגום מסמך, אימות חתימה וכן הלאה, ניתן לקבל במזכירות בתי המשפט בכל רחבי המדינה.
אף על פי כן, כפי שציינו לעיל, קבלת שירותי אפוסטיל ישירות ממשרד החוץ כרוכה בסכנה לאובדן המסמכים בדואר. בנוסף, קבלת שירותי אפוסטיל, הן ממשרד החוץ והן מבתי המשפט, כרוכה בהמתנה ארוכה במיוחד לתור. לכן, במידה שאתם זקוקים לשירותי חותמת אפוסטיל בדחיפות, מומלץ לפנות למשרד עורכי דין מקצועי, שיוודא שתקבלו את האישורים הנדרשים בתוך זמן קצר.
משרד עורכי דין יספק עבור לקוחותיו תחת קורת גג אחת את כלל השירותים הנדרשים, החל מתרגום המסמכים על ידי צוות מתרגמים מוסמך, עובר בהנפקת אישור נוטריוני וכלה בשליחת המסמך לגורמים הרלוונטיים לשם קבלת חותמת אפוסטיל ושליחת המסמך המתורגם בחזרה ללקוח.

מתי נדרש מאיתנו לקבל אישור אפוסטיל?
מתי נדרש מאיתנו לקבל אישור אפוסטיל?

מתי נדרש מאיתנו לקבל אישור אפוסטיל?

כיום העולם הוא גלובלי מתמיד. אף על פי כן, ולמרות שהתקשורת בין קצות תבל נעשתה קלה מאי פעם, עדיין ישנם אינספור סידורים שעלינו לערוך אם ברצוננו לעבור למדינות אחרות לצורכי עבודה או לימודים, להנפיק אזרחות זרה או לרכוש נכסים בחוץ לארץ.
על מנת שלמסמך שאותו אנו מתרגמים מהשפה העברית לשפה של המדינה שבה אנו מעוניינים לבצע פעולה משפטית מסוימת יהיה תוקף משפטי, עליו לקבל אישור מטעם נוטריון מוסמך וכן אישור אפוסטיל.
כיום, ישראלים רבים נתקלים בצורך לקבל אישור אפוסטיל במסגרת תהליך הוצאת דרכון זר. על מנת להוציא אזרחות זרה, יש לתרגם שלל מסמכים מעברית לשפת המדינה שאנו מעוניינים לקבל אזרחות מטעמה. כך, לדוגמה, במידה שאנחנו מעוניינים לקבל אזרחות בריטית, עלינו לתרגם את תעודת הלידה שלנו, את תעודת הנישואין, את תעודת סיום התואר האוניברסיטאי וכן את תעודת הזהות שלנו לשפה האנגלית.

יחד עם זאת, ראוי להדגיש כי לא די בתרגום עצמאי של המסמכים לשפה האנגלית על מנת שהתרגום יקבל תוקף משפטי. עלינו להעביר את המסמכים לבחינתו של נוטריון מוסמך שיערוב לכך שהם תורגמו כהלכה. מבלי אישור נוטריון, למסמכים שלנו לא יהיה כל תוקף ולא נוכל לעשות בהם שימוש לצורך הנפקת דרכון זר.

למרבה ההפתעה, אישורו של הנוטריון אינו השלב האחרון בשרשרת האישורים הנדרשים. לאחר שהונפק האישור המתאים על ידי הנוטריון, יש לקבל אישור אפוסטיל על כלל המסמכים, שיעיד כי הנוטריון אכן מוסמך וכי הוא ביצע את עבודתו כהלכה.

לחזרה לחלק ספציפי במאמר
עורכת דין ונוטריון רחל (רייצ'ל) שחר

עורכת דין ונוטריון רחל (רייצ'ל) שחר

עו"ד למשפחה לירושה צוואות ולענייני גירושין, עומדת בראש משרד עו"ד שחר הנחשב לאחד ממשרדי הבוטיק בצמרת משרדי עורכי הדין בישראל. המשרד שנוסד על ידה צמח והתפתח וכיום מעניק מגוון שירותים ובהם:
דיני משפחה וירושות, פשיטת רגל , הוצאה לפועל , איחוד תיקים, מחיקת חובות ועיכוב יציאה מהארץ.
המשרד משתף פעולה עם צוות יועצים חיצוניים בתחום הכלכלה והאקטואריה על מנת להעניק שירות של מעטפת מלאה.עו"ד רחל שחר, הנחשבת לאוטוריטה בתחום דיני משפחה וירושה ניהלה מאז הסמכתה מאות תיקים סבוכים בתחום דיני המשפחה והירושה תוך ניסיון ראשון במעלה להביא את הצדדים לפתרונות ללא הגעה לכתלי בית המשפט.

השאירו פרטים לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

זמינים 7 ימים בשבוע!

השאירו פרטים לקבלת שירות בנושאי אפוסטיל משרד החוץ

full_name(חובה)